| Postitatud: 16 Mar 2008 14:16 | |
|
Administraator |
| Olen üks täiskasvanud õppijatest, kes lisaks tööpostil pakutavatele koolitustele soovib ennast arendada ka töövälisel alal. Töökoht on arusaadavalt nõus maksma ainult koolituste eest, mis on otseselt seotud minu töö iseloomuga. Olen aga õpihimuline ja tahaksin enese arendamiseks rohkem õppida ning koolitustel osaleda. Kahjuks tuleb ette finantsiline takistus, sest koolitused, mida sooviksin läbida on minu rahakotile liiga kallid ning tasuta koolitusi on väga raske leida. Kes ikkagi peaks koolituse eest maksma? Kas täiskasvanud õppija ise või peaks riik toekäe alla panema? Kas koolituste hinnad ise pole mitte liiga kallid? Kas ja kui palju korraldatakse tasuta koolitusi? | |
| Postitatud: 23 Mar 2008 10:41 | |
|
Registreerunud kasutaja |
|
Oleneb väga koolitusest. Kui tegemist on töötegemiseks vajamineva näiteks sertifitseerimiskoolitusega siis ei ole ka 10 000 krooni palju.
Kui lihtsalt minna mõtteid kuulama, siis on ka viis tuhat krooni tavaliselt paljuvõitu. Erandid muidugi kinnitavad reeglit.
|
|
| Postitatud: 21 May 2008 10:46 | |
|
|
Olen ise ka tihti tahtnud õppida, aga pole leidnud ressursse. Ja see teeb meele mustaks, pärsib tõsiselt õpihindu ning tekitab tunde, et isiklik areng jääb toppama igiammuse temaatika taha - raha.
Eks saab muidugi ka koguda, aga ikka tuleb midagi pakilisemat ette... ja nii lükkubki õppimine edasi. Hea oleks, kui kasvõi kohalik omavalitsus toetaks teatud koolitusfirmasid, et nad saaks soodsama hinnaga koolitusi pakkuda. Ilmselt on ka firmasid, kes soodustusena või tunnustamisena võimaldavad töötajal ka erialavälisel koolitusel osaleda. Vat selline firma oleks super! Hinda ei oska öelda. Kui pakun 500-1000 krooni, siis tundub see kindlasti väga utoopiline. Aga just see oleks summa, mis motiveerib mind koolitusele minema ja niimoodi jõuaks ma end ka mitmes valdkonnas arendada. Ja tasuta koolituste kohta võiks rohkem reklaami olla ning need võiks toimuda õhtusel ajal, sest vaevalt on palju firmasid, kes raatsivad lasta tööajal oma töötajat töövälisele koolitusele... isegi sellisel juhul, kui nad ise selle eest maksma ei pea, aga töötaja arengule ja enesetundele mõjub see hästi. Nii et siin on mõtlemisainet hoopis tööandjatele paindliku tööaja osas - kui vähegi võimalik, siis võimaldage oma töötajatel areneda! |
|
| Postitatud: 17 Mar 2009 10:07 | |
|
| Töövälisel ajal võiks ju osaleda/õppida mõnel asjalikul huvikoolitusel. Taolisi pakub Õpetajate Maja Tallinnas Raekoja platsil. Koolitajad profid, kursus kestab pikemalt ja teemad on praktilised. Seega saab ise ona aega tööväliselt paneerida ja ka hind on mõistlik. | |